Forbyr niqab i auditoriet

Publisert:17. februar 2012Oppdatert:17. februar 2012, 10:52

En professor ved Universitetet i Tromsø nekter studenter å bruke heldekkende slør i sine forelesninger.  

– Jeg regner bruk av niqab som maskering, som jeg mener er en uting i det offentlige rom. Det handler om hvordan man samhandler med hverandre, og viktigheten ved at kommunikasjon ikke er maskert. For meg er finlandshette og niqab to sider av samme sak, sier Nils Aarsæther, professor i samfunnsplanlegging til Nordlys.

En professor ved Universitetet i Tromsø nekter studenter å bruke heldekkende slør i sine forelesninger.  

– Jeg regner bruk av niqab som maskering, som jeg mener er en uting i det offentlige rom. Det handler om hvordan man samhandler med hverandre, og viktigheten ved at kommunikasjon ikke er maskert. For meg er finlandshette og niqab to sider av samme sak, sier Nils Aarsæther, professor i samfunnsplanlegging til Nordlys.

Aarsæther har gitt beskjed til sine nærmeste overordnede at han ikke kommer til å godta bruk av nikab i hans forelesninger.

– Som lærer krever jeg å se ansiktet på studentene, sier professoren Aarsæther, som inntil nylig var leder ved Institutt for planlegging og lokalsamfunnsforskning, og som også sitter i sentralstyret i Senterpartiet.

Rektor Jarle Aarbakke sier til Nordlys at han har respekt for Aarsæthers begrunnelse.

Aarsæther har selv møtt på problemstillingen én gang da han steppet inn som vikarforeleser i fjor.

– Det ordnet seg i minnelighet ved at studenten tok kontakt på forhånd. Da jeg sa at jeg helst så at hun ikke brukte niqab, valgte studenten ikke å møte opp, sier professoren.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed