Sertifiserer fadderne

Publisert:1. juli 2013Oppdatert:2. oktober 2013, 11:18

Viserektor Kuvvet Atakan håper den nye sertifiseringsordningen vil gjøre fadderne mer bevisste før høstens fadderuke.

For første gang arrangerer UiB heldagskurs for faddere, skriver UiB Aktuelt.

Tilbudet blir gitt til studentledere ved alle fakulteter.

– Vi gir fadderne en sertifisering gjennom et kurs. Dette er i tråd med den diskusjonen vi har hatt om skolering, sier viserektor Kuvvet Atakan til På Høyden.

Frivillig kurs
De siste årene har fadderuken fått kritikk for å inneholde mye fyll og bråk. Atakan håper det nye kurset, der fadderne lærer blant annet førstehjelp og mediehåndtering, kan gjøre at de som melder seg som fadder vil bli mer bevisst.

– Kurset er frivillig. Men vi håper at dette kurset vil bli oppfattet som så relevant og bra at studentene selv ønsker å ta det. Vi har hatt et kurs allerede, og det var mange som møtte. Det viser at fadderne selv har ønsket et slikt kurs, mener Atakan.

Vil arbeide videre
Viserektoren har tidligere sagt at ikke alle som melder seg som faddere har den riktige innstillingen. Hver høst er det omtrent tusen faddere i aksjon ved UiB.

– Kan en sertifisering fungere som en utsilingsprosess?

– Vi ønsker å bygge opp en bevissthet rundt hva en fadder skal være. Vi tror at den nye sertifiseringen vil gi dem som tar kurset en status som er ettertraktet. Det kan føre til en naturlig seleksjonsprosess, mener Atakan.

Viserektoren sier at UiB erkjenner at fadderuken er noe man må arbeide videre med.

– Vi kunne gjerne ønske oss å ha kommet lenger i prosessen i år, men diskusjonen startet litt seint, sier Atakan.

De nye studentene får tilbud om å være med i faddergrupper. Nå tilbys de som skal ha ansvar for faddergruppene et eget kurs. Arkivfoto: Dag Hellesund

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed