Sommer, sol og fadderfotball

Publisert:14. august 2015Oppdatert:14. august 2015, 09:26

Hele 32 lag hadde meldt seg på da Det samfunnsvitenskapelige fakultetet arrangerte idrettsdag. Gruppe samf.øk 1 har brukt fadderuken til flere spreke aktiviteter.

– Her er lagleder, her er medisinsk ansvarlig og her er medieansvarlig.

Harald Melbo Øystese presenterer resten av gjengen som står på sidelinjen av fotballbanen på Møhlenpris. De er en del av laget samf.øk 1 – altså en av faddergruppene som hører til samfunnsøkonomi. Selv har Harald joggesko på.

– Jeg kom rett fra informasjonsmøte, så jeg rakk ikke å finne fotballskoene, smiler han og gjør seg klar til å gjøre en innsats for laget.

Fjelltur og rebus
– Dette går sportslig bra, og sosialt er det topp, sier Dennis Johnsen, som altså er medisinsk ansvarlig.

Hele 32 lag fra Det samfunnsvitenskapelige fakultetet møtte opp da fadderstyret arrangerte idrettsdag.

– Jeg ser på meg selv mest som moralsk støtte, smiler Cecilie Meling.

Hun har fått tittelen medieansvarlig og står på sidelinjen.

– Det har vært mer sosialt enn jeg hadde trodd. Alle er veldig åpne, så det er lett å bli kjent med de andre, sier Harald Melbo Øystese.

– Det har vært mindre alkohol enn antatt også.

Sjur Kleive har fått tittelen lagleder. Egentlig er han fadder, og skal begynne på sitt tredje studieår. Han forteller at gruppen har stilt opp på alle alkoholfrie arrangementer.

– I går gikk vi Stolzen, da var det godt oppmøte. Og vi var selvsagt med på det alkoholfrie rebusløpet, sier han.

Kastet skjorten
– Adm.org 2, lyder det taktfast fra sidelinjen.

Vilde Attramadal og Karen Riska gjør sitt for å holde motet oppe blant de sju som er på banen. Vilde er fadder og passer på at de av fadderbarna som har lyst, får spille. Karen har joggesko på.

– Men jeg ser på meg selv mest som en mentor, smiler hun.

– Dette er helt vilt. Jeg hadde ikke trodd vi kom til å få dette været, sier Erik Høyer-Hummerset. Sammen med Vidar Dahlen har han kastet skjorten og nyter solstrålene.

De spilte for nettopp adm.org 2, men laget ble slått ut. Det tar ikke de to ferske studentene så tungt.

– Fadderuken har vært kjekk, er konklusjonen.

Petter Nilsen fra samf.øk1 og Marie Hjorth Karlsen fra samf.øk 5 møtes til et vennskaplig hopp på kunstgresset. De to lagene møtes til semifinale. Da var det samf.øk 5 som viste seg å være sterkest.

– Turneringen er organisert som en slags cup. Etter hvert som lagene rykker ut, kan de gå til Nygårdsparken. Der er det grilling, sier Martin Nygaard i SVs fadderstyre.

To til rusakutten
Fadderuken går mot slutten. Noen fakulteter har siste arrangement fredag, andre lørdag.

– Det har gått bra, og det virker som om både faddere og fadderbarn er fornøyde, sier fadderkoordinator Pernille Reitan Jensen.

BA skrev onsdag om at to studenter hadde havnet på rusakutten.

– Vi har kjennskap til at det er to UiB-studenter som har havnet på rusakutten. Men vi vet jo ikke om det er disse BA skriver om, sier Jensen.

– Får disse noe ekstra oppfølging i etterkant?

– Det gjør de. Fadderstyret tar en prat med dem, og etter hva jeg har forstått, vil de også få oppfølging fra rusakutten.

Fakultetene har hatt ulike aktiviteter hele uken. I tillegg til besøk på byens utesteder, har studentene blant annet kunnet være med til Akvariet, på blåtur, på spillkveld og kino. Flere av fakultetene har også hatt idrettsdag.

– De siste årene har fadderstyrene hatt større fokus på å tilby gode, alkoholfri arrangementer, sier Jensen.

For dem som er ute på byen i sene nattetimer, kan faddervaktordningen være en trygghet. Det er andre året at dette blir arrangert. Jensen forteller at det hver kveld har vært om lag tjue faddervakter i sentrum. Både representanter fra ledelsen, andre studenter og ansatte er med.

– Vi får gode tilbakemeldinger på denne ordningen. Vi ser også at den er blitt godt kjent, det er mange fadderledere som tar gruppen sin med og passer på at de som trenger det får vann og mat, sier fadderkoordinatoren.