Se bildene fra Frank Aarebrots akademiske liv

Publisert:11. september 2017Oppdatert:11. september 2017, 16:33

Frank Aarebrot var forsker, foreleser, folkeopplyser og bergenser. Lørdag kveld gikk han bort. Her kan du se noen av bildene fra Aarebrots 40 år ved UiB. 

Frank Aarebrot hadde en høy stjerne på Nygårdshøyden. Elsket av studentene, kollegaene, bergenserne og tv-seerne. Nasjonalt var han hedret for sine tydelige valganlyser, og for sin fremragende innsats som historieformidler. 

Mandag i forrige uke ble han innlagt på Haukeland sykehus og operert etter et hjerteinfarkt. Lørdag kveld gikk han bort. 

–  Et stort tap

– Det er et stort tap for oss at han nå har gått bort, sier rektor Dag Rune Olsen i en pressemelding

– Professor Frank Aarebrot var unik, både som foreleser og forsker. Han var elsket av studentene og raus med å dele av sin kunnskap. Universitetet i Bergen har hedret ham flere ganger for hans helt spesielle evner som formidler, og for det ansvaret han alltid har tatt for å bringe kunnskapen han satt med ut fra forskerens kontorer, inn i utdanningen og ut i samfunnet. Han var en fabelaktig foreleser og opplyser og vi er stolte og takknemlige over å ha hatt ham ved Universitetet i Bergen. 

Norgesmester i forskningsformidling

Tidligere kollegaer ved Institutt for sammenliknende politikk sørger over tapet av en studievenn og fagfelle. 

– Ingen norsk statsviter har oppnådd en slik plass i norsk offentlighet som Frank, som en enestående aktiv, etterspurt og uredd formidler av samfunnsvitenskapelige kunnskaper og analyser. Han vant de mest ærefulle priser for forskningsformidling i Norge, fra Norges Forskningsråd, Meltzerfondet og nylig Christieprisen 2017, og utallige er de institusjoner, organisasjoner, foreninger og lag han har stilt opp i som taler. Og utallige er også de emner han har dekket. Vi kan med god grunn utrope ham til mangeårig Norgesmester i forskningsformidling, skriver Stein Kuhnle og Lars Svåsand i et minneord

Frank Årebrot har fått en rekke priser og utmerkelser: 

2000 Meltzerfondets pris for fremragende forskningsformidling
2014 Norges forskningsråds formidlingspris
2014 Bergensavisens kåring - Årets bergenser
2017 Christieprisen

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed