Avløp og kryptologi i revidert nasjonalbudsjett

Publisert:15. mai 2018Oppdatert:15. mai 2018, 12:08
Grønneviksøren studentboliger ble åpnet i 2013, men de siste årene har midler blitt stående ubrukte fordi det ikke har vært mulig å bygge ut boliger innenfor rammene regjeringen har gitt per bolig. Men nå blir grensen økt.

Revidert nasjonalbudsjett inneholder verken de store summene eller overraskelsenene for forskning og høyere utdanning: 17,5 millioner kroner til fremtidens avløpsstruktur står øverst i Kunnskapsdepartementets pressemelding.

I tillegg til millionbevilgningen til et nytt Nasjonalt kompetansesenter for vann- og avløpsinfrastruktur får forskning og utdanning på IKT-sikkerhet og kryptologi 15 millioner kroner, men dette var allerede kjent gjennom en budsjettlekkasje. Pengene går til NTNU og delvis UiB-eide Simula. 

– De store linjene vi la i budsjettet føres videre, sier finansmininster Siv Jensen. 

Rekrutteringen av grunnskolelærere blir også styrket med ti millioner kroner, og særlig skal menn og personer med innvandrerbakgrunn rekrutteres. 

Universitetssenteret på Svalbard (Unis) får 6 millioner kroner til vitenskapelig utstyr, og Universitetet i Stavanger (UiS) 4 millioner kroner. 

Regjeringen legger også noe mer penger i studentboliger, og øker satsene for de 2200 nye boligene som Stortinget bevilget penger til i 2018. Kostnadsrammen økes fra 800 000 til 900 000 i pressområder, som Bergen og Oslo. Tilskuddssatsen økes fra 300 00 til 340 000 i pressområdene.

– Det er veldig bra at tilskuddsandelen blir justert samtidig med kostnadsrammen. Det gjør det mer realistisk for oss å kunne realisere prosjekter. Et prosjekt vi jobber med nå er Frydenbø 2. Mange løsninger har blitt diskutert, nå blir dette prosjektet litt enklere å få til, sier administrerende direktør i Sammen, Per Kristian Knudsen. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed