Skal ta imot seks hundre til inkluderingsdugnad

Publisert:20. juli 2018Oppdatert:20. juli 2018, 09:26
Gründer og primus motor for Give a job er forretningsmannen Aiman Shaqura. Han deltok på Christiekonferansen tidligere i år. Foto: Thor Brødreskift/UiB

Universitetet i Bergen skal være vertskap for stor inkluderingsdugnad.

Give a Job, et tiltak som skal inkludere og skape jobbnettverk for asylsøkere og innvandrere, kommer til Bergen. 17. september er Universitetet i Bergen og Sammen vertskap, og i hallen på Studentsenteret dekkes det til seks hundre mennesker, melder uib.no.

Målet er å samle arbeidsgivere og innvandrere rundt samme bord og skape koblinger som kan føre til bedre inkludering og jobber.

Gründer og primus motor for Give a job er forretningsmannen Aiman Shaqura. Han er født som palestinsk flyktning i Libanon. I dag har han base på Toten. Shaqura deltok på Christiekonferansen tidligere i år.

– Give a Job er et tiltak for å motvirke at slektskap og kjennskap skal styre rekrutteringsprosesser. Arrangementet er en mulighet til å rekruttere multikulturell kompetanse. Vi ønsker å bygge relevante rollemodeller og å bryte ned fordommer. Give a Job er et sted for å bli kjent med hverandre, sier Shaquar til uib.no

Så langt har Give a Job blitt arrangert i 10 byer med til sammen 5000 deltakere. Når arrangementet kommer til Bergen, skal Bergen kommune og Nav plukke ut kandidater til jobber, og Bergen næringsråd skal kontakte næringsliv, ifølge uib.no

– Gjennom å rekruttere innvandrere får vi inn etterlengtet kompetanse. Ved å utvide kulturkompetansen, styrker vi konkurranseevnen vår. Dessuten er deltakelse på Give a Job er en glimrende mulighet til å få tilgang på potensielle kandidater, sier rektor ved UiB, Dag Rune Olsen.