Ledelsens nye slips

Publisert:7. september 2018Oppdatert:7. september 2018, 11:10
Rektor Dag Rune Olsen stilte i slips fra den nye UiB-kolleksjonen under universitetsstyremøtet forrige uke. Foto: Njord Svendsen

Rektor Dag Rune Olsen har fått tre nye slips. Snart kan flere ved UiB også bruke dem.

På et lager i Stein Rokkans hus står slips og sjal, om ikke i bøtter og spann, så i massevis. UiBs nye slips- og sjalkolleksjon er kommet i hus, og er snart på vei til et bestillingsskjema nær deg.

– Slipsene og de store sjalene er tenkt at kan være gaver, både til kandidater som er ferdige med mastergrad og når man ønsker å gi en UiB-gave, sier Ingeborg Revheim hos kommunikasjonsavdelingen.

Dronningen fikk

Dronning Sonja fikk et ferskt UiB-sjal allerede i fjor vinter, da Fakultet for kunst, musikk og design ble opprettet. Den nye kolleksjonen er laget av kunstner Kiyoshi Yamamoto. Han har tidligere sagt til På Høyden at han har latt seg inspirere av arkitekturen og fasadene til UiBs bygninger når han laget fargepaletten. Også byens farger har vært inspirasjonskilde, skriver Yamamoto i et lite følgebrev som ligger inne i esken sammen med slipsene og sjalene.

Tre slips og seks sjal

Den nye kolleksjonen teller tre slips, fire store sjal og to små sjal. UiB-ledelsen har allerede fått et komplett sett, og den observante seer kunne legge merke til at rektor Dag Rune Olsen hadde på seg et av slipsene i universitetsstyremøtet forrige uke.

De minste sjalene er tenkt for UiB-ansatte. Men det er ikke noe hver enkelt kan kjøpe. Innkjøp skjer via institutter og fakulteter, og både sjal og slips er primært tenkt som gaver – for eksempel knyttet til jubileum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed