Universitetsaulaen fikk pris for byutvikling

Publisert:30. november 2018Oppdatert:30. november 2018, 14:34
Universitetsaulaen åpnet i 2015 og ligger i sørfløyen av Naturhistorisk museum. Den har ca. 400 sitteplasser. Foto: Tor Farstad

Universitetsaulaen vant Bergen kommunes arkitektur- og byfornyingspris 2018.

Arkitektur- og byfornyingsprisen ble fredag delt ut på Bergen kommunes byutviklingskonferanse i Grieghallen.

Universitetsaulaen er «et eksempel på en svært vellykket etablering av et viktig offentlig møtested både for Universitet og for byen», ifølge juryen, skriver uib.no.

– I dag er museet et viktig identitetsbygg, men det er ikke lenge siden det ikke var noen selvfølge. Da prosjektet kom i gang rundt i 1998 var det mange både studenter og ansatte som ikke visste at museet var en del av oss, sier kulturminneansvarlig ved UiB, Åse Tveitnes, til uib.no.

Det er B+B Arkitekter og Arkitektkontoret Schelderup & Gram som har stått for rehabiliteringsprosjektet av Universitetsaulaen for Statsbygg.

Aulaprosjektet var blant annet inspirert av utbyggingen av museet i 1898. Da ble byggets sidefløyer oppført, med en forelesningssal der universitetsaulaen i dag ligger.

Aulaen har også tidligere vært nominert til prisen, og vant i år i konkurranse med fem andre nominerte.