Nytt om folk

Ny i jobben

SLATE welcomes new researcher, Mohammad Khalil, beginning September 2018.

Debatt

Kva skjer

30. nov, 08:30 til 01. des, 16:00

Narratives in the Criminal Process

International conference held in Bergen 30 November–1 December 2018, open to the public.
07. des, 09:00 til 16:00

Impact in the Humanities

Temaet for årets SVT-symposium er humanioras gjennomslagskraft (impact) i og utanfor akademia. Gratis og åpent ...

Siste leserkommentarer

– UiB si fremste oppgåve er å utdanna menneske som kan utføra ei samfunnsteneste. Då treng ein norsk fagspråk, seier Peder Gammeltoft.

Det skal likevel arrangeres høringsrunder om Plan S, også i Norge, forteller administrerende direktør for Forskningsrådet, John-Arne Røttingen.

Fleire land rettar hard kritikk mot Kina etter nye rapportar om overgrep mot uigur-minoriteten. Det bør også UiB-rektoren gjere, meiner norske uigurar.

Mannskapet på den forliste fregatten KNM Helge Ingstad skal om bord igjen for å jobbe traumene av seg. Forskning etter et annet fregattforlis har gitt Forsvaret denne kunnskapen.

Statsråd Iselin Nybø ble grillet om konverteringsordningen under Stortingets muntlige spørretime onsdag.

Universitetet i Bergen vil ikke innføre engelsk som undervisningsspråk på masternivå, slik NTNU gjør.

– For å lykkast i systemet, må du skrive på engelsk. Det å publisere på norsk er nærast diskrediterande, seier psykologiprofessor Torill Lindstrøm.

Studentene reagerte kraftig da regjeringen foreslo å endre konverteringsordningen for studiestøtten. Nå har studentene fått støtte av institusjonene.

Arendalsuka er først og fremst ein dialogarena, meiner NTNU. Dei vil har dei andre universiteta med på felles arrangement.

Debatt

Debatten om personlig kontor eller åpent landskap trenger en omstart. Skal vi lykkes med nye måter å jobbe på må vi snakke om endring, ledelse og medvirkning

Forskningsrådet bidrar med 160 millioner kroner når UiB nå får landets første kliniske forskningssenter.

Det meste gikk til leie av båt, men Universitet i Oslo brukte også 40 000 på t-skjorter og vannflasker med logo på under Arendalsuka.

Nigardsbreen i Jostedalen smelter i rekordfart, 81 meter er forsvunnet bare i løpet av 2018. I en tid med økende klimaendringer, er historiske brefotografi viktig kildemateriale for å dokumentere og synliggjøre langsiktige variasjoner og forandringer ved isbreene.

Han skulle berre vere mellombels dirigent til dei fann nokon ny. Men så gjekk det 30 år. I helga arrangerer Studentersangforeningen i Bergen jubileumskonsert til ære for dirigent Tore Johannessen.

Mange i sektoren tener over ein million kroner, viser skattelistene. Og truleg tener dei endå meir enn listene viser.

Det statlege aksjeselskapet Nordisk institutt for odontologiske materialer AS kan bli selt til forskingsselskapet Norce for 100 000 kroner. – Eg finn det litt utruleg og uforståeleg, seier odontologiprofessor Ståle Petter Lyngstadaas.

Nepotisme, seier tilsette ved Institutt for geovitskap på UiB. Fakultetet avviser påstanden.

OsloMet og UiT Norges arktiske universitet møter hver sin sykepleiestudent i retten etter å ha utestengt begge fra praksis. Den ene for alvorlig svikt i dømmekraft og den andre for to tidligere lovbrudd av seksuell karakter.

Georg Johannesens plass har fått ny utsmykking. Enken Laila Aase gleder seg over at plassen blir brukt av studenter.

I løpet av elleve månader blei det rapportert om 294 åtak på høgare utdanning i verda. To av landa det for tida er farlegast å vera akademikar eller student i, er Nicaragua og Tyrkia.

Toppmøte for studenter

Studentledere fra hele Norge møtte statsråd Iselin Nybø på toppmøte tirsdag 6. november. En omstridt stipendomlegging sto ikke på dagsorden.

Hvordan skal man fortolke noe når fortelleren og forfatteren fremstår som ett? Det spørsmålet stiller Kjersti Aarstein i sin ferske avhandling om Karl Ove Knausgårds «Min kamp».

Terje Tvedt møter tre av sine hardeste kritikere til debatt på scenen i regi av Tvedts forlag. Jonas Gahr Støre skal ha meldt avbud.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Sigurd Allern retter et hardt angrep på KI-rektor Ole Petter Ottersen i denne ytringen. - Ottersens behandling av varlserne i Macchiarini-affæren...
Universitetsavisa
14 ansatte ved Fakultet for medisin og helsevitenskap har hatt doble funksjoner uten å få betalt for det. Årsaken er en uenighet om hvor mye ekstra...
Universitetsavisa
Forskere ved Prio har tatt initiativ til en underskriftsaksjon til støtte for en utredning av hvilke konsekvenser Plan S vil få. Aksjonen ble startet...
Universitetsavisa
«Grunnutfordringen for NTNU, som for enhver god kunnskapsinstitusjon, er å forstå hva kunnskap er» skriver professor emeritus Arne B Johansen i denne...
Universitetsavisa
- Selve Plan S er ikke ute på høring. Det er gjennomføringen av planen som vi nå vil gå aktivt ut og be om innspill på, sier John-Arne Røttingen.
Universitetsavisa
Tolv personer har søkt stillingen som UiOs nye universitetsdirektør. Blant dem visedekan på MN-fakultetet Kristin Vinje.
Abonner på Forsidestrøm