Nytt om folk

Ny i jobben

SLATE welcomes new researcher, Mohammad Khalil, beginning September 2018.

Debatt

Kva skjer

26. sep, 19:00 til 20:30

Ta tak, generasjon prestasjon!

Samtale og debatt med forskere fra Det psykologiske fakultet: Må generasjon prestasjon ta tak selv ...
27. sep, 16:15 til 17:45

Ung forsking og norsk språkutvikling

Vinnarane av Holbergprisen i skolen 2018 møter fagmiljøet frå nordisk ved UiB til samtale ...
17. okt, 09:00 til 18. okt, 15:30

I vesterled – Westward bound

Internasjonal, tverrfaglig middelalderkonferanse, 17.–18. oktober.

Siste leserkommentarer

Statsminister Erna Solberg hadde med seg ei aldri så lita gåve då ho vitja NHH tysdag: Ein halv milliard til å rehabilitera hovudbygget.

Mannen i 30-årene sikret seg blant annet jobb som dommerfullmektig ved hjelp av et forfalsket vitnemål. Nå er han dømt til 60 dagers fengsel.

Forskerforbundet ved UiB har vedtatt å stille 40 000 kroner til disposisjon for tidligere Forskerforbund-leder Kristian Steinnes ved NTNU.

Debatt

Historieprofessor Kristian Steinnes, tidligere lokallagsleder for Forskerforbundet ved NTNU, er blitt tvangsflyttet til et annet institutt mot sin vilje, etter å ha gjort noe som arbeidsgiver ikke vil fortelle hva er fordi de har definert det som en personalsak og dermed unndratt det offentlighet.

Naken-performance og to store skulpturer i tre blir deler av utsmykkingen på Universitetsmuseet.

Er det så farleg om ein deler forskingsresultata sine opp i mindre bitar? Eller er litt grei med ein kollega som strengt teke ikkje har vore med på den aktuelle studien?

Ungarske styresmakter forbyr kjønnsforsking. Viktig at norske akademikarar tar avstand, meiner redaktør Linda Rustad, som får støtte frå professor Cathrine Holst.

Debatt

Datateknologi er mottakelig for “hype”, til spådommer at vi “om få år” vil vi ha helt nye og fantastiske tjenester.

Jussprofessor Hans Petter Graver er vald som ny preses eller leiar for Vitskapsakademiet for dei neste tre åra.

Debatt

Det vil være svært uheldig hvis instituttet i Athen skulle bli nedlagt. Instituttet må sikres videre drift, oppfordrer initiativtakerne bak dette oppropet.

Denne uken publiserte UiB-arkeolog Christopher Henshilwood nok et sensasjonelt funn fra den sørafrikanske Blombos-hulen.

Debatt

Du møter ikke fremtiden med å gjøre det samme du alltid har gjort, skriver Yngve Kristoffersen i svar til Tore Furevik.

Å forske på ekstremisme, krig og konflikt kan krevje noko av det mest elementære: sjølve tryggleiken. Nokre forskarar må ha politiet på hurtigtast på telefonen.

Styret ved Universitetet i Agder har med knappest mulig flertall vedtatt å fortsette med valgt rektor de neste fire årene.

Universitetsmuseet brukte det sosiale mediet Tinder for å trekke publikum til vikingskatt-utstillingen. I strid med markedsføringsloven, sier Forbrukertilsynet.

Universitetet i Oslo (UiO) vil inn i Khrono. Samstundes får UiB truleg innfridd sitt krav om redaksjonelt tyngdepunkt i Bergen.

Funnene i Nokuts rapport om praksis i høyere utdanning ble diskutert under et frokostmøte tirsdag. Mer ressurser til praksisstedene og flere tanker om hva praksis skal være var blant forslagene til bedre praksisopphold.

Studentar frå Det humanistiske fakultetet og Fakultetet for kunst, musikk og design rapporterer om fleire psykiske plager enn andre UiB-studentar.

Eks-student Kristian Eik er i tvil om han skal saksøke Universitetet i Bergen. Men målet er klart – å få det «postmoderne propagandafaget» til å legge ned.

UiB vil ha redaksjonelt tyngdepunkt i Bergen. Men så lenge redaktøren sit i Oslo, blir Bergen underordna.

Historien som spenner fra vitenskapelige bragder som har endret vår forståelse av verden, til matematiske modeller, strabasiøse ekspedisjoner og død, er nå samlet i ett verk.

Bernt Hagtvet rosar UiB for å ta vare på tradisjonen etter Frank Aarebrot. Elles har han lite pent å seie om universiteta, eller  «utsilingsmekanismen for næringslivet», som han kallar det.

Frank Aarebrot kunne ikke minnes å ha sett Stein Rokkans pult. Når Bernt Hagtvet fredag holder Aarebrotforelesningen, skjer det ved den gamle statsviterens skrivebord.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
Det kom fram på dagens seminar om digital sikkerhetskultur i regi av NCE iKuben på Molde campus. Og menn i alderen 55 til 64 år er de som i...
Universitetsavisa
Nybyggkomiteen ved Studentersamfundet har fått inn over 1500 forslag fra medlemmer og frivillige på hvordan det nye bygget skal se ut. Torsdag kveld...
Universitetsavisa
«Også vi tapere må avslutte Campus-saken, f.eks. ved å gråte noen tårer over forsømte muligheter», skriver professor emeritus Arne b. Johansen i...
Universitetsavisa
NTNU har bevilget 7,5 millioner kroner til å rassikre elva ved Studentersamfundet. Det utløser like mye penger fra kommunen.
Universitetsavisa
Kristin Dæhli er gjerne bremsekloss når det er nødvendig for å passe på medlemmenes arbeidsvelferd og helse. Nå stiller hun til valg som nestleder i...
Universitetsavisa
Ingen av de de øvrige lokallagene til Forskerforbundet har foreløpig landet på å skulle gi økonomisk støtte i Steinnes-saken. - Vi har tillit til...
Abonner på Forsidestrøm