Debatt

Kva skjer

Det skjer ikkje noe, legg til ein hendelse under.

Siste leserkommentarer

Forskerforbundet er svært kritisk til at noen fakulteter har ekstern styreleder. De er heller ikke veldig positiv til eksterne styremedlemmer.

Alt handlar om å skape god kjemi, meiner UiBs profilerte professor Leiv K. Sydnes.

Hvilken bok skal du ta deg deg i feriebagen i år? Her er tips fra noen av dem som arbeider med litteratur og språk til dagen.

Rektor Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen synes Petter Aasens Kina-kritikk er lite troverdig, og mener Utenriksdepartementets kritiske rapport om Konfucius-institutter bygger på faktafeil.

Debatt

Hvorfor skal UiBs representanter i Nansensenterets styre arbeide for flytting, fra hensiktsmessige lokaler i egen bygning til mindre hensiktsmessige lokaler?

Universitetsmuseet er på jakt etter magasin der de kan lagre kulturhistoriske gjenstander.

— Pengesekken til universiteter og høgskoler blir ikke større av å endre organisasjonsmodell, sier leder i Akademikerne, Kari Sollien.

For andre gang på kort tid slutter en vitenskapelig ansatt ved kunstfag ved Universitetet i Stavanger etter anklager om seksuell trakassering. På kort tid har minst fire ansatte sluttet på kunstfag som følge av #metoo.

37 UiB-bygg er freda. Det gir 8,5 kilo forvaltningsplan.

Mens noen tok fly til Kina for under 5000 kroner, fløy andre på business-class til det seksdobbelte. NTNU betalte mer enn 300 000 kroner for en strykekvartett som fulgte delegasjonen som besøkte Kina i april.

Eit nytt forskingsprosjekt skal svara på om musikkterapi kan hjelpa heimebuande med rusproblem og psykiske lidingar.

Det plantes og planlegges stort i Botanisk hage på Milde. Målet er å skape et grønt kraftsentrum for formidling og faglig samhandling.

De fire første høgskolene som fikk undersøkt det systematiske kvalitetsarbeidet sitt fikk stryk. NHH ble derimot godkjent.

Forskningsrådet satser på humanioraforskning som kan bidra til å løse noen av verdens største utfordringer. På fire år skal andelen til humaniora opp fra tre til fem prosent av totalbevilgningene.

Italia, Italia, Italia, Røros og Fræna. Det er ferietid for universitetsrektorane.

NRK vil flytta frå Marienlyst, men treng så mykje pengar som mogleg. UiO vil flytta inn, men ha kunnskapsgate.

Eit ekspertutval skal vurdera om ein skal ha fleire studieplassar i medisin i Noreg. Ein skal òg vurdera om UiB-studentar skal kunne ta deler av studiet i Stavanger.

Psykologi-dekan Bente Wold gjekk til val på at ein skal ha valt leiing på alle nivå. Det ønskjer fakultetsstyret òg.

Flere forskere felles nå for uredelig forskning sammen med kirurgen Paolo Macchiarini. De skandaløse transplantasjonene av plaststruper gjorde at flere av pasientene døde kort tid etter.

Iselin Nybø vil ha debatten om føretaksmodell over til kva ein kan gjere for å skaffe større autonomi til UH-sektoren.

Alle de tre UiB SFF-ene får finansiering også for de fem siste årene. Men Senter for forsking på mødre- og barnehelseintervensjoner måtte ha en ekstrarunde først.

En sykepleiestudent strøk sju ganger på eksamen i medikamentregning, og totalt 29 ganger på ulike vurderinger. Men hun ble ikke kjent uskikket.

Vigdis Kvalheim er nå konstituert som administrerende direktør i NSD. Bjørn Henrichsen blir pensjonist fra august.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
Gode forelesere er nøkkelen til et godt studiemlljø, mener logistikkdekan Svein Bråthen (61). De skaper nemlig faglig begeistring. Den «nye»...
Universitetsavisa
UA lyser ut en hundre prosents stilling som digital nyhetsreporter.
Panorama
Hele teamet på toppen av Haugen har, kanskje ikke veldig overraskende, benyttet noe tid til å følge årets fotball VM i Russland. Enkelte av våre...
Universitetsavisa
- Ledelsen må ta dette på stort alvor, formaner tre professorer ved Institutt for historiske studier. De advarer mot utvikling av fryktkultur ved...
Universitetsavisa
«Vi må være innstilt på at vi også i fremtiden vil få nye bestillinger fra verden rundt oss», skriver rektor Gunnar Bovim i en kommentar til ytringen...
Universitetsavisa
Professor Kristian Steinnes er sentrum i en bitter konflikt ved Institutt for historiske studier (IHS). Et varsel om flytting av ham får en gruppe...
Abonner på Forsidestrøm