Nytt om folk

Minneord

Minneord om Kjell Arvid Tjelta (1957-2018)

Det var med sorg vi mottok melding om at Kjell Arvid Tjelta, driftsoperatør i område 2, døde 8.april 2018.

Debatt

Kva skjer

01. feb, 10:15 til 30. apr, 10:45

ByFlora - billedutstilling

Irene Heggstad stiller ut bilder i Universitetsmuseet i Bergen fra 1.februar 2018. Utstillingen er en samling ...
01. feb, 16:00 til 30. apr, 15:00

ByFora - billedutstilling

Irene Heggstad stiller ut bilder i Universitetsmuseet i Bergen fra 1.februar 2018. Utstillingen er en samling ...
03. Mai, 15:00 til 16:30

Forum for vitenskap og demokrati inviterer til arrangementet "Helene Muri: Geofiksing"

«Geoengineering», eller «geofiksing» på godt norsk, omfatter alle bevisste forsøk på å påvirke klimaet. ...

Siste leserkommentarer

Sofie Marhaug (28) ønskjer seg klarare politiske skilje når ho startar som universitetsstyremedlem.

Shanghai: Iselin Nybø bekrefter at hun tok opp spørsmålet om akademisk frihet med kineserne under offisielle møter. På spørsmål om hvordan reaksjonene var, svarer hun at det var «gode samtaler».

Høgskulen på Vestlandet er i ferd med å tilsetje leiarar ved fakultet og avdelingar. Berre interne kan søkje, og til nokre av stillingane er det berre éin søkjar.

Avtroppende rektor Trond Blindheim ved Høyskolen Kristiania synes norsk forskning er for lite relevant og samfunnsnyttig, men møter motbør. — Kortsiktig relevans er skadelig, mener UiO-professor.

Både forskere og studenter krever å være representert i gruppen som skal vurdere om universitet og høyskoler skal være organisert som foretak.

Ansatte og studenter ved NTNU kan velge mellom 17 ammerom. UiB har som kjent ingen.

- Det var et stort sjokk da de leste opp navnet mitt

Beijing: UiO-rektor Svein Stølen har hatt møter med lederne i 4 av Kinas 6 beste universiteter. Det er han godt fornøyd med. Politikken overlater han til KD.

– Målet er å få studentane si stemme inn i fleire av sakene som er oppe i styret, seier Sausan Hussein.

Beijing: Forskningsrådet bruker dedikerte telefoner og datamaskiner under oppholdet i Kina. Sine private telefoner og PC ‘er legger de igjen hjemme.

Streik og studentopprør venter om foretaksmodellen får gjennomslag som styringsform for universitetene, ifølge Håkon Randgaard Mikalsen.

Siviløkonom, juss og TV-produksjon er blant vinnerne blant studieønskene i år. Men språkfagene sliter.

Onsdag var det meningen at studentene skulle komme med sine kommentarer til «Education Day» på Kina-turen til statsråd Nybø. De ble fjernet fra programmet.

Regjeringen har gitt Statsbygg i oppdag å finne en passende tomt til Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet. Men allerede tegner det seg et bilde av hvilke tomter som er mest aktuelle.

Beijing: De norske og kinesiske forskningsministrene snakket mye næringslivssamarbeid og innovasjon da de møttes for første gang tirsdag.

På Høyden har hatt tekniske problemer siden i går. Det skyldes hackere som benyttet et sikkerhetshull til å forsøke å utvinne kryptovaluta.

Sikkerhetshull i Blackboard kunne gi studentene full kontroll over professorens bruker.

CMI-forsker Arne Strand er tilbake i redusert stilling etter angrepet på hotellet i Kabul. Strand mener selv at det var flaks at han overlevde.

Julia Kristeva, første mottaker av Holbergprisen, påstås å ha vært hemmelig agent for det bulgarske kommunistregimet. – Overraskende, og trist for henne, sier faglig leder, Ellen Mortensen.

Håkon Randgaard Mikalsen, som i dag er leder i Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, er innstilt som ny leder for landets om lag 230 000 studenter.

Debatt

Det er flere tegn på at høyrepopulistiske fremstøt prøver å få kontroll over akademia. Det gjør boken til Larissa Berg, Acquired Traits, Memoirs of a Geneticist from the Soviet Union, særlig aktuell, mener Per Jonas Nordhagen.

Beijing: Norske UH-rektorer guides gjennom Den forbudte by: - Nei, vi er ikke her som turister, men for å åpne dører, sier Mari Sundli Tveit.

Debatt

Er det bare de midlertidig ansatte som skal bære risikoen på grunn av varierende finansiering til forskning, spør universitetsstyrekandidat Erik Hanson.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
They made history: In their very first league match the players of Moldestudentenes Fotballklubb defeated Eide og Omegn FK 3 with 7-1 (4-1). The...
Panorama
Onsdag hadde 31 studenter fra hele landet eksamen på årsstudiumet i offentlige anskaffelser, fulgt av eksamensmiddag på Molde campus....
Universitetsavisa
Den nye ledelsen til Velferdstinget består av Ragnhild Karlsen Dalslåen, Stine Johannessen og Martine Lysebo.
Universitetsavisa
Her kan du bedre kjent med kandidatene.
Universitetsavisa
- Stem på noen du tror har samme verdisett som deg, anbefaler Christoffer Vikebø Nesse.
Universitetsavisa
En omgjøring til foretaksmodell vil dramatisk forsterke allerede økende negative tendenser, skriver Ronny Kjelsberg.
Abonner på Forsidestrøm