Nytt om folk

Minneord

Lars Skjold Wilhelmsen har gått bort 80 år gammel etter kort tids sykdom.

Debatt

Kva skjer

23. jan, 19:30 til 21:00

Menneskerettighetene under press

Er menneskerettighetene i ferd med å gå av med pensjon? Foredrag med Jostein Hole Kobbeltvedt, Raftostiftelsen, ...
25. jan, 13:15 til 15:00

The Lost War on Heart Disease? Historical Lessons from a Resurgent Epidemic

"The Lost War on Heart Disease? Historical Lessons from a Resurgent Epidemic". Guest ...

Siste leserkommentarer

Forskingsisbrytaren Kronprins Haakon har tidvis måtta liggje i ro i verdas truleg aller mest verharde havområde.

Politiet blei først varsla etter ein månad då det blei oppdaga at sju Slettemark-akvarellar var fjerna frå Christies gate 12.

Statsråd Iselin Nybø konkluderer med at det er uaktuelt å bruke foretak som organisasjonsmodell for universiteter og høgskoler.

Toppleiarane på Juridisk fakultet ved UiB hadde nær fem gonger større klimaavtrykk enn dekan og direktør på Matematisk-naturvitskapeleg fakultet.

9 månadar etter at spørsmålet vart reist, nærmar det seg eigne ammerom på UiB.

Helt uten blygsel starter Spesialsamlingene 2019 med å feire og presentere seg selv, gjennom utstillinger i alle de fire utstillingsvinduene i Stein Rokkans Hus i Nygårdsgaten 5. Fra mandag 14. januar ønskes alle interesserte velkommen til et gløtt inn i Spesialsamlingenes vidunderlige og mangfoldige verden.

Å ha mastergrad er definitivt ein fordel når ein som nyutdanna skal ut i arbeidslivet.

Universitet og høgskular lovar å bli klimanøytrale og ber deg reise miljøvennleg. Men tog kan ikkje bestillast i reiseportalane til 166 000 statstilsette.

Universiteta er kritiske til at klageinstansen Felles klagenemnd gir for mykje innsyn i sakene deira. Før jul inviterte nemnda til oppvaskmøte, og universiteta har no fått lovnad om ein ekstra, oppklarande runde i nokre saker

Arbeidsutvalget for skikkethetsarbeid og Felles klagenemnd er uenige om lengden på utestengelse i skikkethetssaker.

Så langt har 20 høyere utdanningsinstitusjoner sagt ja til å være med på felles kartlegging av seksuell trakassering. Flere er i tenkeboksen. Svarfrist er førstkommende fredag.

BOTT-universitetene er ett skritt nærmere anskaffelsen av nytt HR-system. Fagforening frykter mer kontroll og styring og mer rapportering på individnivå.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) ber styrene ved alle universiteter og høyskoler styrke arbeidet med informasjonssikkerhet. – I dag har vi ikke nok kunnskap om risikoen vi står overfor, sier hun.

Ein forskar brukte bilete han fann på Internett for å illustrera invitasjon til workshop. Deretter kom det eit brev frå ein tysk advokat med krav om over 20 000 kroner.

– Det er akademisk snobberi og ei dinosaurhaldning. Slik karakteriserer leiar for Forskarforbundet, Guro Elisabeth Lind UiO-rektor Svein Stølens utsegn om å losa ut doktorkandidatar som ikkje har ei framtid i forsking.

Boktrykkerkunsten ble oppfunnet i 1439. Utgivelser fra det første hundreåret etter Gutenbergs oppdagelse er naturlig nok svært sjeldne. De kalles inkunabler eller paleotyper.

NTNU-rektor Gunnar Bovim var mest i media i 2018. UiO-rektor Svein Stølen var minst, men universitetet hans har klippekort i hovudstadspressa.

Det er foreløpig ikke noe som tyder på at universiteter og høgskoler har mistet tilgang til vitenskapelige tidsskrifter, men det kan fort skje ved eventuelle forhandlingbrudd. I Agder har de lastet ned artikler til 800 undervisningsemner, for å være på den sikre siden.

Utbetaling av honorar til utenlandske opponenter og gjesteforelesere har i det siste halvåret vært kraftig forsinket.

Uninett har forhandlet frem ny avtale for mobilabonnement. Det betyr at du må bytte ut SIM-kortet fra Telenor med et fra Telia i løpet av første kvartal.

SiB-katten forsvant i romjulen. – Gi oss katten tilbake. Vi skal ikke være sur, oppfordrer Marita Monsen i Sammen.

Store klimaavtrykk kan skade truverdet til forskarane, ifølgje notat frå UiB-senter. No får rektor forslag til meir berekraftig reising på bordet.

Universitets- og høgskolesektoren sine forhandlingar med tidsskriftforlag fører til at landets forskarar mister lesetilgang til nye artiklar i meir enn 2500 tidsskrift allereie 1. januar. — Strategi for ei «akademisk mørketid», meiner Steinar Vagstad.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Oppdal: Slik ser det ut når alt som kan krype og gå av NTNU-ledere drar ut på tur. Så langt har ingen vært sur.
Universitetsavisa
- Ingen kan vel ha trodd at den endringsprosessen vi må igjennom, kan skje i løpet av noen få år, skriver Nord-professor Hilde Gunn Slottemo i denne...
Universitetsavisa
Hvordan bli mer internasjonal? Konkret: tilby etterutdanning i Norden. Grunnleggende: Professorene må bli internasjonale i sine hjerter.
Universitetsavisa
- Universitetene er en stabiliserende kraft i en omskiftelig verden, sa Jonas Gahr Støre da han talte til NTNU ledersamling.
Universitetsavisa
Sykepleierstudentene ved tredje året reagerer på at NTNU ikke gir dem eksamensresultatene i tide.
Universitetsavisa
Sykepleierstudentene ved tredje året reagerer på at NTNU ikke gir dem eksamensresultatene i tide.
Abonner på Forsidestrøm