Nytt om folk

Ny i jobben

SLATE welcomes new researcher, Mohammad Khalil, beginning September 2018.

Debatt

Kva skjer

30. nov, 08:30 til 01. des, 16:00

Narratives in the Criminal Process

International conference held in Bergen 30 November–1 December 2018, open to the public.

Siste leserkommentarer

– For å lykkast i systemet, må du skrive på engelsk. Det å publisere på norsk er nærast diskrediterande, seier psykologiprofessor Torill Lindstrøm.

Studentene reagerte kraftig da regjeringen foreslo å endre konverteringsordningen for studiestøtten. Nå har studentene fått støtte av institusjonene.

Arendalsuka er først og fremst ein dialogarena, meiner NTNU. Dei vil har dei andre universiteta med på felles arrangement.

Debatt

Debatten om personlig kontor eller åpent landskap trenger en omstart. Skal vi lykkes med nye måter å jobbe på må vi snakke om endring, ledelse og medvirkning

Forskningsrådet bidrar med 160 millioner kroner når UiB nå får landets første kliniske forskningssenter.

Det meste gikk til leie av båt, men Universitet i Oslo brukte også 40 000 på t-skjorter og vannflasker med logo på under Arendalsuka.

Nigardsbreen i Jostedalen smelter i rekordfart, 81 meter er forsvunnet bare i løpet av 2018. I en tid med økende klimaendringer, er historiske brefotografi viktig kildemateriale for å dokumentere og synliggjøre langsiktige variasjoner og forandringer ved isbreene.

Han skulle berre vere mellombels dirigent til dei fann nokon ny. Men så gjekk det 30 år. I helga arrangerer Studentersangforeningen i Bergen jubileumskonsert til ære for dirigent Tore Johannessen.

Mange i sektoren tener over ein million kroner, viser skattelistene. Og truleg tener dei endå meir enn listene viser.

Det statlege aksjeselskapet Nordisk institutt for odontologiske materialer AS kan bli selt til forskingsselskapet Norce for 100 000 kroner. – Eg finn det litt utruleg og uforståeleg, seier odontologiprofessor Ståle Petter Lyngstadaas.

Nepotisme, seier tilsette ved Institutt for geovitskap på UiB. Fakultetet avviser påstanden.

OsloMet og UiT Norges arktiske universitet møter hver sin sykepleiestudent i retten etter å ha utestengt begge fra praksis. Den ene for alvorlig svikt i dømmekraft og den andre for to tidligere lovbrudd av seksuell karakter.

Georg Johannesens plass har fått ny utsmykking. Enken Laila Aase gleder seg over at plassen blir brukt av studenter.

I løpet av elleve månader blei det rapportert om 294 åtak på høgare utdanning i verda. To av landa det for tida er farlegast å vera akademikar eller student i, er Nicaragua og Tyrkia.

Toppmøte for studenter

Studentledere fra hele Norge møtte statsråd Iselin Nybø på toppmøte tirsdag 6. november. En omstridt stipendomlegging sto ikke på dagsorden.

Hvordan skal man fortolke noe når fortelleren og forfatteren fremstår som ett? Det spørsmålet stiller Kjersti Aarstein i sin ferske avhandling om Karl Ove Knausgårds «Min kamp».

Terje Tvedt møter tre av sine hardeste kritikere til debatt på scenen i regi av Tvedts forlag. Jonas Gahr Støre skal ha meldt avbud.

UiB sendte 38 medarbeidere og brukte totalt nærmere 700 000 kroner på årets Arendaluke. – Det er verdt det, sier universitetsledelsen.

Forskningsselskapet Norce og fire universiteter har nå signert en gjensidig forpliktende samarbeidsavtale.

Sensur og arrestasjoner rammer universiteter i Brasil, et av Norges viktigste samarbeidsland innen forskning og utdanning. Nå har landet fått en president som roser diktaturet.

Kunnskapsdepartementet har ikke fulgt opp svakheter som kan medføre feil i regnskapene til de fleste statlige universiteter og høgskoler, konkluderer Riksrevisjonen.

Alvorlige skader, krisestab og evakueringssenter, het det i meldingen som gikk ut til ansatte på Juridisk fakultet.

Førsteamanuensis Heming Gujord si nye bok «Fløgstad verk» tek føre seg både verk og portar og anna hos forfattaren Kjartan Fløgstad.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Universitetene Chalmers og Aalto har begge kopiert NTNUs satsninger for å lokke flere jenter til teknologifag. – Jeg ble veldig inspirert av...
Universitetsavisa
37 ansatte ved Oslomet har blitt utsatt for seksuell trakassering ved OsloMet de siste tolv månedene, går det fram av universitetets...
Universitetsavisa
Norsk senter for forskningsdata omtaler GDPR som en forskningsvennlig reform, selv om den fører med seg noen strengere krav til norske forskere.
Universitetsavisa
Tirsdag arrangerte NTNU sin første internasjonaliseringskonferanse. – Vi skal være internasjonalt orienterte i alt vi gjør, sier Nina Sindre,...
Universitetsavisa
Under onsdagens muntlige spørretime i Stortinget ble statsråd Iselin Nybø konfrontert med den ventede lærermangelen i norsk skole.
Universitetsavisa
Statsråd Iselin Nybø ble grillet om konverteringsordningen under Stortingets muntlige spørretime onsdag.
Abonner på Forsidestrøm