Nytt om folk

Minneord

Det var med stor sorg vi mottok den triste meldingen om at vår gode kollega Øyunn Hestetun gikk bort den 19. juli etter lang tids sykdom.

Debatt

Kva skjer

04. sep, 19:00 til 20:00

Hva vi snakker om når vi snakker om: Tid

Ny serie om filosofi på Litteraturhuset i Bergen. Den første samtalen handler om tid. ...
12. sep, 19:00 til 20:30

Med livet på vent

Migranters liv settes på vent – i leirer, på asylmottak, eller på gata. Hvordan erfares slik ...

Siste leserkommentarer

Statsraad Lehmkuhl planlegger sin første jordomsegling. UiB vil være med.

Flere har etterlyst Forskerforbundets begrunnelse for ikke å støtte den sparkede professoren Nils Rune Langelands søksmål mot staten. Nå deler han den selv.

Sp-politiker Marit Arnstads vurdering etter de siste rundene i debatten omkring regjeringens såkalte mulighetsstudie er at foretaksmodellen ikke blir noe av. Hun får støtte fra UiO-professor Hans Petter Graver. Men Nybø vil la utredningsarbeidet gå sin gang.

Debatt

For å kunne forske på forhold i Kina er vi avhengig av samarbeid med kinesiske partnere.

Juss-professor Bjørnar Borvik kritiserer ikke kinesiske myndigheter når han underviser i Kina, men vil ha mer samarbeid med landet.

Universitetet i Oslo er nummer 62 i verda på årets Shanghai-rangering. På topp ligg dei to amerikanske universiteta Harvard og Stanford og University of Cambridge.

Debatt

Flere menn må søke på psykologistudiet skriver statsråd Nybø. Vi har 87 studieplasser ved UiB, og mer enn 800 mannlige søkere.

Universitetet i Bergen må gi innsyn i saker som gjelder seksuell trakassering, slik at allmenheten kan kontrollere hvordan universitetet følger dem opp.

Professor Kristian Gundersen er lite imponert over Forskerforbundets manglende støtte til den sparkede professoren Nils Rune Langeland.

Debatt

Utviklingen i Kina de siste årene viser at omverden har lite å hente på å gi etter for egne prinsipper på kort sikt for å påvirke Kina på lang sikt. Tre innspill til videre samarbeid med Kina.

– Det er ikke mulig å ha for mye kunnskap om sikkerhet, sier informatikk-student Sebastian Kvamme Bech.

Kva kunne UiB by ferske studentar på i år? Eit Bergen i strålande sol.

Ein stipendiat og ein vit.ass brukte ein heil arbeidsdag på å sy torskeinnvollar. Under Arendalsuka skal dei visa korleis fisken vert påverka av miljøgifter.

Verdas beste studentby opna showet med solsteik, (data)rock, og ein rektor som siterte den kinesiske filosofen Konfutse.

Ferske studenter kan få en travel førsteuke. Alle fakultetene har et tettpakket fadderukeprogram.

Kinas ambassadør i Norge er på besøk ved Universitetet i Bergen. Han snakker gjerne med rektor, studenter og forskere, men ikke journalister.

Debatt

I årets tilstandsrapport fra Kunnskapsdepartementet stiller Regjeringen spørsmål ved om vi satser nok på grunnleggende ikt-forskning.

Debatt

Forskarforbundet må forklara kvifor foreininga ikkje vil betala advokatutgiftene til Nils Rune Langeland når han går til sak mot arbeidsgjevaren sin Universitetet i Stavanger for å ha sagt han opp.

Om lag 200 studentar møtte i Realfagbygget ei veke før alle andre. Årsak: Oppfriskingskurs i matematikk.

Rektor Dag Rune Olsen er blant dei som allereie har meldt seg som faddervakt. Men faddervaktansvarleg Mia Milde ønskjer seg fleire.

På ein spesialbygd el-sykkel kjem fotograf Frode Ims seg hit og dit på oppdrag.

Forskningsskipet Kronprins Haakon la fra kai i Tromsø mandag, med UiB-forskere om bord. Men egen tokttid har UiB fremdeles ikke, og ber nå departementet om hjelp.

Visste du at Claus Fasting aldri fekk flytta inn i Fastings Minde? Aina Nøding har skrive ein biografi om det ho kallar den gløymde forfattaren.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Gjøvik: De nye studentboligene lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en...
Panorama
HiMolde har fra første studiedag tatt grep på sykepleiekurset i anatomi, fysiologi og biokjemi for å få strykprosenten ned fra 40-tallet til rundt...
Universitetsavisa
I sin nyttårstale slo statsminister Erna Solberg fast at «ingen i det norske arbeidslivet skal gå ut på dato». Det er tverrpolitisk enighet om å...
Universitetsavisa
I sin nyttårstale slo statsminister Erna Solberg fast at «ingen i det norske arbeidslivet skal gå ut på dato». Det er tverrpolitisk enighet om å...
Universitetsavisa
Arendal: Norsk industri mener et godt samarbeid mellom industri og akademia er nødvendig for å at utdanningene skal være relevante. Samtidig er flere...
Universitetsavisa
Arendal: Norsk industri mener et godt samarbeid mellom industri og akademia er nødvendig for å at utdanningene skal være relevante. Samtidig er flere...
Abonner på Forsidestrøm