Nytt om folk

Minneord

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at vår kollega Sieghard Günter Beller gikk bort 24. oktober 2018, bare 52 år gammel.

Debatt

Kva skjer

Det skjer ikkje noe, legg til ein hendelse under.

Siste leserkommentarer

En krangel mellom Havforskningsinstituttet og skipsverftet Fincantieri om forskningsskipet «Kronprins Haakon» ser ut til å havne i retten. Årsaken er en rekke mangler på skipet, som har UiT som største bruker.

Det er fremdeles lurt å mestre sin bibelhistorie for å kunne svare på Einar Thomassens kalenderspørsmål.

Nils Rune Langelands advokat mener det er åpenbart at Universitetet i Stavanger lot seg presse til å avskjedige professoren, og at de i ettertid forsøker å skape «en demon, et monster, en endimensjonal pappfigur som trakasserer kolleger og kvinner».

UiBs rektor for globale relasjonar, Annelin Eriksen, har under halvparten så stort klimaavtrykk som rektor Dag Rune Olsen.

For å kunne svare på dagens spørsmål er det lurt å kunne sin bibelhistorie.

Budskapet er det samme. Men innholdet i juleevangeliet slik vi kjenner det, er rein diktning, ifølge religionsvitenskapsprofessor Einar Thomassen.

Styret ved OsloMet sier ja til en samarbeidsavtale med åtte andre universitet og høgskoler om en satsing på Khrono. Det betyr nær en tredobling av ansatte og opprettelse av et Brussel-kontor for avisen.

Jussprofessor Anne Robberstad hadde egentlig bare tenkt å få med seg Langeland-sakens første dag. I stedet er hun blitt sittende i Oslo tingrett hele uka.

Denne nissen er plassert ute i bybiletet. Men kvar ville han helst ha vore?

Tidsskriftet Naturen har formidlet popularisert naturvitenskap i 141 år, og i løpet av kort tid blir halvparten av årgangene tilgjengelige og nedlastbare på nett. Det betyr 850 enkeltnummer, 27 000 sider.

Har du tenkt over kor du plasserer deg i eit rom, eller sjekka kor nødutgangane er? Det bør du, ifølgje Roar Nese.

Dommer Elisabeth Jordan Ramstad oppfordret til forlik i Langeland-saken. — Ikke aktuelt, sier Kunnskapsdepartementet. — Uforståelig arbeidsgiverholdning, sier Langelands advokat.

Det var uvanleg mange krystallugler i Knut Fægris hus denne veka. Heile 40 tilsette vart heidra for lang og tru teneste på universitetet.

Professor Marit Skivenes ville utsette ansettelsen ved Institutt for sosialantropologi, men fikk ikke med seg fakultetsstyret.

«Umodne, vulgære og pubertale» utsagn, en utilstrekkelig kollega, var noen av karakteristikkene fra Langelands kolleger i retten onsdag. Det kan gå mot forlik i saken.

Har ein nisselua godt nedpå øyrene berre fordi det er kaldt?

Har du tenkt over kor mange av bygga på Nygårdshøyden som faktisk er eigde av UiB? Ei ny bok fortel historia om byuniversitetet.

Rettens utspørring av Nils Rune Langeland tirsdag ble to skoletimer om pornografiske uttrykk, sjekketriks og Langelands forhold til kvinner, kolleger og sjefer. Samt hans alias «Knut Berg» på Facebook.

Universitetsfolk flyg som aldri før. Det bør dei slutte med, meiner professor og ekspert på klimapolitikk.

Debatt

Legg karbonavgift og tak på reisevirksomheten, foreslår Gunnar Kvåle.

Universitetet i Bergen kan komme til å satse på kjøp av klimakvoter for klare å nå klimamåla sine.

På første dag i retten tegnet Nils Rune Langeland opp et bilde av sosiale medier som en ideologisk slagmark der alt kan brukes for å utrette skade, og satte det i sammenheng med hvordan han har blitt behandlet. Også Khrono fikk hard medfart av den avskjedigede professoren.

Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen, har fire gonger større klimaavtrykk enn nordmenn flest. Han er også klimaversting blant rektorane.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
Høgskolestyret vedtok i dag å ta opp studenter til en ny bachelorutdanning i IT og digitalisering med oppstart høsten 2019. HiMolde har en lang...
Universitetsavisa
Staten mente sykepleierstudent satte pasienters liv og helse i fare. Han ble beskrevet som «uengasjert, arrogant, faglig svak og uten forståelse for...
Universitetsavisa
NRK og NTNU har skrevet under en intensjonsavtale, der målet er at NRK skal flytte inn på det nye universitetsområdet.
Universitetsavisa
De to kvinnene som ble drept i Marokko var studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge. Tirsdag formiddag samles medstudenter og faglærere i Bø i...
Universitetsavisa
- NTNU Videre er en proff aktør som betyr mye for oss, sier Bjørn Andersen, Jan Alexander Langlo og Nina Lødøen i Fagprogrammet i prosjektledelse.
Panorama
Konferansebidraget «The role of institutional context in backshoring decisions» ble kåret til beste innlegg i sporet «Location...
Abonner på Forsidestrøm