Nytt om folk

Jubilant

Jubilant 70 år

Professor dr.philos. Rolf Kristian Berge fyller 70 år den 1. juni.

Debatt

Kva skjer

Det skjer ikkje noe, legg til ein hendelse under.

Siste leserkommentarer

Debatt

Vi skal utdanne de studentene som skal utvikle løsninger for advokater, arkitekter og andre. I Bergen vil dette funger best om vi samler IT på ett sted, i en organisasjon – på et IT-universitetet.

Debatt

Vi anbefaler ingen å løpe fra plass til plass for å løse oppgavene sine i løpet av en dag.

Regjeringspartiene vil ha en vurdering av om det skal bli obligatorisk med video-opptak av muntlig eksamen. I tillegg kommer de med nye lovforslag knyttet til studenters rettigheter ved eksamen.

1488 tilsette ved universitet og høgskular kan bli tatt ut i streik frå 24. mai. 55 av desse jobbar ved Universitetet i Bergen.

Debatt

Ny forskning peker mot at aktivitetsbaserte kontorarbeidsplasser gir betydelig mindre effektivitet, og mindre tilfredse medarbeidere, skriver overlege Jan Vilhelm Bakke og førsteamanuensis Knut Inge Fostervold.

Et nytt forskningslaboriatorium skal brukes til å forske på både fedme og underernæring. Trond Mohn, via Bergens forskningsstiftelse, bidrar med 28 millioner kroner.

Fjernkontroll kan forbedre forelesningen, konkluderer en ny doktoravhandling.

Psykologisk fakultet har sin eigen vri på Grand Prix-sirkuset. Denne veka gjekk Vivian Woodfin av med sigeren med ei forelesing om medkjensle – med seg sjølv.

I ein by bada i sol gjekk representantar for UiB i hovudprosesjonen gjennom byen.

I et opprop går Forskerforbundet ut mot Regjeringens åpning for å innføre foretaksmodellen ved landets universiteter og høgskoler. De er ikke alene om å markere motstand.

Språkopplæring er ikkje eit argument for å innføra ei maksgrense på talet minoritetsspråklege barn i barnehagane, seier førsteamanuensis Ann-Kristin Helland Gujord.

For å gjøre NSD mest mulig relevant for brukerne, skal det nå gjøres en større gjennomgang av NSD.

Diskusjonen om samling av IKT-faga har tatt år og månader. No blir det fortgang.

Det teknisk-naturvitskaplege fakultetet i Stavanger har ikkje hatt ei einaste underkjent doktorgrad dei siste tre åra.

Stamina skulle utarbeide en rapport om det psykososiale arbeidsmiljøet i NSD. Den kommer ikke.

Den oppsagte historieprofessoren Nils Rune Langeland mener Universitetet i Stavanger ga ham sparken på ulovlig grunnlag.

Hackere, trolig fra Iran, lokket 80 UiB-forskere til å gi fra seg innlogging. 19 lot seg lure og ble fraranet forskningsmateriale.

Lag eit nytt IKT-universitet i Bergen, foreslo informatikkprofessor Kai. A. Olsen. NHH er ikkje avvisande til ideen.

Flere tidligere ansatte beskriver en fryktkultur i NSD. Administrerende direktørs lederstil skal være mye av årsaken til dette.

Arbeidstilsynet har åpnet tilsyn med NSD. Bakgrunnen er varsel om det psykososiale arbeidsmiljøet.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har varslet både Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen om at flere titalls forskere har vært utsett for målrettede hackerangrep, trolig fra Iran.

Under 20 prosent av jusstudentene i Oslo fullfører på normert tid. Nå skal landets tre jussfakultet samarbeide om nye eksamensformer og andre tiltak for å dempe presset.

NHH-emeritus Tor Askild Aase Johannessen er oppgitt over krangelen mellom Havforskningsinstituttet og Bergen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
Beijing: - Det fins mange oppfatninger om Kina som isolert sett kan være korrekte, men som likevel ender i feilslutninger, sier Norges mann i Kina,...
Universitetsavisa
For å sikre at norsk held fram å vere det dominerande språket i Noreg, er det viktig å styrke stillinga til norsk språk på mange område. Eit av dei...
Panorama
Vårens vakreste eventyr? For mange HiMolde-ansatte er det nok det: Bacheloravslutningen for studentene på avdelingene LOG og ØS. I dag ble...
Universitetsavisa
Sintef melder seg på med full kraft i NTNUs campusprosjekt. Forskningsstiftelsen løfter fram 6 større utbyggingsprosjekt som de mener må gå...
Universitetsavisa
- «Jakten på stedsansen» er populærvitenskap, der første del av ordet ikke går på bekostning av den andre, skriver Svein Inge Meland, som har anmeldt...
Universitetsavisa
En rekke NTNU-ansatte melder om problemer med å få gjort jobben sin etter nesten to uker med massive epostproblemer.
Abonner på Forsidestrøm