Nytt om folk

Minneord

Det var med stor sorg vi mottok den triste meldingen om at vår gode kollega Øyunn Hestetun gikk bort den 19. juli etter lang tids sykdom.

Debatt

Kva skjer

19. aug, 12:00 til 14:00

Medisinplanter med Rolv Hjelmstad

Vi får besøk av Rolv Hjelmstad, forfatter av boken «Medisinplanter i Norge» og ...
04. sep, 19:00 til 20:00

Hva vi snakker om når vi snakker om: Tid

Ny serie om filosofi på Litteraturhuset i Bergen. Den første samtalen handler om tid. ...

Siste leserkommentarer

Universitetet i Bergen må gi innsyn i saker som gjelder seksuell trakassering, slik at allmenheten kan kontrollere hvordan universitetet følger dem opp.

Professor Kristian Gundersen er lite imponert over Forskerforbundets manglende støtte til den sparkede professoren Nils Rune Langeland.

Debatt

Utviklingen i Kina de siste årene viser at omverden har lite å hente på å gi etter for egne prinsipper på kort sikt for å påvirke Kina på lang sikt. Tre innspill til videre samarbeid med Kina.

– Det er ikke mulig å ha for mye kunnskap om sikkerhet, sier informatikk-student Sebastian Kvamme Bech.

Kva kunne UiB by ferske studentar på i år? Eit Bergen i strålande sol.

Ein stipendiat og ein vit.ass brukte ein heil arbeidsdag på å sy torskeinnvollar. Under Arendalsuka skal dei visa korleis fisken vert påverka av miljøgifter.

Verdas beste studentby opna showet med solsteik, (data)rock, og ein rektor som siterte den kinesiske filosofen Konfutse.

Ferske studenter kan få en travel førsteuke. Alle fakultetene har et tettpakket fadderukeprogram.

Kinas ambassadør i Norge er på besøk ved Universitetet i Bergen. Han snakker gjerne med rektor, studenter og forskere, men ikke journalister.

Debatt

I årets tilstandsrapport fra Kunnskapsdepartementet stiller Regjeringen spørsmål ved om vi satser nok på grunnleggende ikt-forskning.

Debatt

Forskarforbundet må forklara kvifor foreininga ikkje vil betala advokatutgiftene til Nils Rune Langeland når han går til sak mot arbeidsgjevaren sin Universitetet i Stavanger for å ha sagt han opp.

Om lag 200 studentar møtte i Realfagbygget ei veke før alle andre. Årsak: Oppfriskingskurs i matematikk.

Rektor Dag Rune Olsen er blant dei som allereie har meldt seg som faddervakt. Men faddervaktansvarleg Mia Milde ønskjer seg fleire.

På ein spesialbygd el-sykkel kjem fotograf Frode Ims seg hit og dit på oppdrag.

Forskningsskipet Kronprins Haakon la fra kai i Tromsø mandag, med UiB-forskere om bord. Men egen tokttid har UiB fremdeles ikke, og ber nå departementet om hjelp.

Visste du at Claus Fasting aldri fekk flytta inn i Fastings Minde? Aina Nøding har skrive ein biografi om det ho kallar den gløymde forfattaren.

Debatt

Kjønnsbalanse taes ikke på alvor av Iselin Nybø.

Dyrene kan snart flytte tilbake. UiB har nå overtatt et renovert og oppusset museumsbygg.

For andre og trolig siste gang kom Maud tilbake til Bergen. Roald Amundsens polarskute har hatt stor betydning for både oseanografisk og meteorologisk forskning.

Da den oppsagte professoren Arnved Nedkvitne gikk til sak mot sin tidligere arbeidsgi er dekket Forskerforbundet advokatregningene. Nils Rune Langeland får ingen slik støtte.

Debatt

Ved UiB ønsker vi å samarbeide med Kinas solide forskningsmiljøer. Vi firer imidlertid aldri på kravene om akademisk frihet.

En gulvlegger oppdaget ved en tilfeldighet at noe var unormalt på Studentsenteret. Det viste seg etter nærmere undersøkelser at en stålbjelke var kraftig nedbøyd. Dersom området hadde blitt mer belastet, kunne deler av bygget gitt etter.

Debatt

Raftostiftelsen er ikke tilhenger av akademisk boikott, heller ikke i Kinas tilfelle, men det er på sin plass å mane til aktsomhet og kritisk debatt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
For over 200 år sidan vart eit Molde fritt for freistingar og krig lansert som kandidat til å bli heile Noregs universitetsby. Dr. philos. Mads...
Universitetsavisa
Shanghai-rankinga plasserer Universitetet i Oslo som nummer 62 av dei beste universiteta i verda. NTNU er mellom dei 101 og 150 beste.
Universitetsavisa
Arendal: Det er SP-politiker og tidligere styreleder ved NTNU Marit Arnstads vurdering etter de siste rundene i debatten omkring Regjeringens såkalte...
Universitetsavisa
Det var naturlig nok uenigheter da forskernes eget fagforbund inviterte til en diskusjon om hvorvidt de skal få beholde sine kontorer og bokhyller.
Universitetsavisa
Kan ha kommet seg inn i forbindelse med ombyggingsarbeid.
Panorama
Se bildene fra Åpningskonserten onsdag kveld med Revolt og Julie Bergan. Revolt, et ungt rockeband fra Molde, varmer opp Rådhusplassen. Revolt....
Abonner på Forsidestrøm