Nytt om folk

Wenche Vårdal
Pensjonist

Wenche Vårdal hadde sin siste arbeidsdag på IT-avdelingen 22.6.2018. Det var sluttstrek for en lang karriere ved UiB.

Debatt

Kva skjer

Det skjer ikkje noe, legg til ein hendelse under.

Siste leserkommentarer

Akademiet for yngre forskere trenger ny medlemmer. Øverst på ønskelisten står menn, forskere som ikke kommer fra Oslo – og gjerne forskere som ikke har arbeidsplassen sin i akademia.

Styret på UiO hadde mange kritiske innspill og bekymringer for veien videre med Direktoratet for økonomistyring. De ga likevel et enstemmig ja til vedtaksforslaget.

Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, Norges handelshøyskole og BI har både fagmiljøer og forskergrupper i verdensklasse, konkluderer Forskningsrådets evaluering av samfunnsvitenskapelig forskning. Samtidig beskrives norsk forskning som «introvert».

Etter eitt år i jobben sluttar Åsa Hammar i jobben som leiar for Institutt for klinisk psykologi.

NTNU-rektor Gunnar Bovim avviser at U5-toppene avgjør viktige saker på kammerset.

Ho heiter Bot-Anna, er ikkje spesielt intelligent, men skal gjere arbeidet med reiserekningar enklare.

Studentarbeid ble ødelagt da en skillevegg falt ned i KMDs nybygg. Personer kunne blitt skadet dersom de hadde vært der da veggen falt.

I dag er det UiO sin tur til å ta stilling til forslaget om å kjøpe økonomitjenester eksternt sammen med UiB, UiT og NTNU. Å svare nei, gir konsekvenser for alle fire.

NTNU og UiO er ikkje klare for å gå inn i samarbeid om nasjonal universitetsavis. Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen ser igjen mot Khrono og OsloMet.

Bare åtte prosent av norske forskere mener de har god kjennskap til hva de skulle gjøre dersom de oppdaget at kollegaen drev med forskningsfusk.

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

Då den regionale komiteen for medisinsk etikk skulle tilsetje ein ny medarbeidar, droppa dei fleire velkvalifiserte søkarar, og ga jobben til ein 25 år gammal Manpower-vikar.

Faste stillinger til alle er urealistisk. Utvalgsleder Arild Underdal kunne derimot friste med «fastere stillinger» i den foreslåtte forsker-lektor-stigen.

Verken tilsette eller utanforståande har fått vite kven som skal leie NSD etter styremøtet onsdag.

Med den prestisjetunge Changjiang Scholar Award i lomma er UiB-professor Thomas Ågotnes klar for fem år i den kinesiske forskningsfronten.

- Det blir for dumt når diskusjonen bare fokuserer på det fysiske arbeidsmiljøet, sier Mari Anna Chatarina Skogland. Hun har forsket på aktivitetsbaserte arbeidsplasser.

Interessen for å utrede foretaksmodellen for UH-sektoren er stadig fallende: Ap vil verken ha foretaksmodell eller noe mulighetsstudie for mer autonomi.

Debatt

Her har noen tydeligvis hatt en helt sykt god idé, skriver professor Atle Rotevatn.

Null prosent av Det matematisk-naturvitskapelege fakultetet sine vitskapelege publiseringar skjedde på norsk.

NSD lyste ut stilling som administrerande direktør i fjor sommar. Men i styremøtet onsdag vert det berre konstituert ein ny leiar.

Debatt

Hvorfor må datasystem ha et kvinnenavn?

NSD-styret har valt å berre gå nærare inn i tre av ni varsel som fortel om eit dårleg psykososialt arbeidsmiljø.

Debatt

Akademikarar har rykte på seg for å vere eigenrådige og vanskelege å styre. Då kan det vere fristande å bruke sterke maktmiddel.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed

Annet universitetsnytt

Panorama
Som enkelte vil vite, er jeg ganske interessert i fotball. Nå under VM hender det i ny og ne at diverse oppdrag eller andre ting hindrer meg i å se...
Universitetsavisa
Evalueringen av den samfunnsvitenskapelige forskningen i Norge (SAMEVAL) viser at NTNUs fagmiljøer har gjort det «godt» og «meget godt», men at ingen...
Universitetsavisa
Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.
Universitetsavisa
IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig...
Universitetsavisa
Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.
Panorama
Nils Rudi (50) startet sin akademiske karriere som IT-student på deltid ved HiMolde. Nå er han ansatt som professor ved Yale University’s...
Abonner på Forsidestrøm