Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

UiB og Equinor har signert ny samarbeidsavtale. – Viktig avtale for universitetet, sier UiB-rektor Margareth Hagen.
Det ble i dag kunngjort at Holbergprisen 2024 tildeles kamerunske Achille Mbembe, for hans banebrytende forskning innen afrikansk historie og politikk. Nils Klim-prisen går til indiske Siddharth Sareen.
Forskere fra Universitetet i Bergen har sett nærmere på 40 år gamle kvinners svangerskapshistorie og risikoen deres for å dø av hjerte- og karsykdommer.
Globale samfunnsutfordringer har avsatt midler til stimulering av faglig tverrfakultært samarbeid - søknadsfrist 30. april 2024.
Under Meltzermiddagen 8. mars ble det kunngjort at årets Meltzerpriser tildeles professor Nina Langeland, professor Nikolai Østgaard, professor Christian Haug Eide, forsker Ellen Christine Røyrvik og professor Eirik Holmøyvik.
Torsdag 7. mars møttes universitetsstyret til årets andre ordinære styremøte. Styret diskutere blant annet akademisk boikott som virkemiddel.
Ved Universitetet i Bergen og Haukeland Universitetssjukehus er de i gang med en ny studie for å se om en antiviral behandling hjelper mot multippel sklerose (MS).
Mange unge gutter stemte på Høyre og Frp ved forrige valg. Valgforsker ved UiB, Jana Birke Belschner, mener ikke det betyr at et stort ideologisk skifte er i emning blant de unge.
Forskere fra Michael Sars-senteret engasjerte de besøkende med interaktive utstillinger og ga innsikt i livet i havet, noe som skapte vitenskapelig nysgjerrighet og opplæring blant gjester i alle aldre.
Universitetet i Bergen er tildelt fire EU-finansierte mobilitetsstipend gjennom Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA). Gjennom ordningen får fire utenlandske forskere et toårig forskningsopphold ved UiB.
Forsknings- og høyere utdanningsinstitusjonene i Bergen formaliserer samarbeid om PhD-utdanning. Nå har de signert samarbeidsavtale om Bergen Summer Research School, en internasjonal forskerskole ​som hvert år tar for seg noen av de store utfordringer verden står overfor.
En studie fra Universitetet i Bergen viser at menn med betennelsesaktige sykdommer i ledd eller rygg, som leddgikt, får flere barn enn andre menn. – Overraskende, sier forskeren selv.
De er styrt av naturtid og mange jobber sinnsykt mye. Å være bonde innebærer en større fare for å bli ekskludert fra ulike arenaer, ifølge ny studie fra UiB.
Hvordan har det ukrainske sivilsamfunnet håndtert krigen, og hvordan kan krigsforbrytelser og den russiske ledelsen straffeforfølges? Dette er bare noen av spørsmålene som vil bli diskutert på konferansen om ukrainsk motstandskraft og europeisk samarbeid.
Universitetet i Bergen kunngjorde i dag resultatene av den årlige studentundersøkelsen Studiebarometeret, som viser en positiv utvikling og økt tilfredshet blant studentene.
Utenriksminister Espen Barth Eide og regjeringen fikk en rekke innspill til morgendagens utenrikspolitikk under Responskonferansen i regi av UiB og Utenriksdepartementet.
Wolfgang Hottners studier av den uorganiske materialitetens rolle rundt 1800 gir nye utfordringer for forskningen på litteratur og estetikk fra denne perioden. Nå tildeles Hottner Prisen for unge forskere i humanistiske fag for sitt fremragende forskningsarbeid.

Sider