På Høyden mottar debattinnlegg på 3000 ord.
Debattinnlegg må signeres med fullt navn.

Siste leserkommentarer

Vi har alle et ansvar for norske fagtradisjoner og å formidle på norsk, skriver Kariane Therese Gärtner Westrheim og Helene Kjærgård Eide.

Debatten om personlig kontor eller åpent landskap trenger en omstart. Skal vi lykkes med nye måter å jobbe på må vi snakke om endring, ledelse og medvirkning

Skal universitetene forbedre høyere utdanning, bør de satse på tverrfaglighet og refleksjon over kunnskap, heller enn program som er til nytte for en liten elite.

Vi trenger et system for timeføring som ikke legger opp til for mye miksing og triksing, mener Mai Camilla Munkejord ved forskningsinstituttet NORCE.

Professorene på Det juridiske fakultet går kraftig ut mot UiB-ledelsens forslag til budsjett, som gjør at de må kutte i staben i en allerede vanskelig situasjon. De har derfor skrevet brev til universitetsstyret:

Noen ansatte i Norce vil få dårligere pensjon i det nye selskapet. Nå ber de universitetsstyret ved UiB se på saken, siden UiB er hovedeier i selskapet.

For første gang i historien ligger det an til at Universitetet i Bergen går inn for å redusere antall vitenskapelig ansatte ved Det juridiske fakultet.

DEBATT: En del ansatte i Norce taper store pensjonsutbetalinger, men får bare femti prosent av tapet kompensert. Er det slik Norce vil lokke til seg de gode hodene?

Terje Tvedt er ikke beskyldt for verken forskningsjuks eller forskningstyveri, skriver Jostein Gripsrud.

DEBATT: Jostein Gripsrud bør umiddelbart og offisielt trekke sine ugrunnede beskyldninger tilbake, skriver Terje Tvedt.

Sjefredaktør Stéphane Charbonnier i Charlie Hebdo sa på et tidspunkt at “jeg vil heller dø stående enn å leve på knærne”. Det er store ord. I går ble han som uttalte dem skutt ned og drept i sin redaksjon sammen med 11 andre, de fleste redaksjonelle medarbeidere.

Ståle Pallesen trekker seg fra instituttlederstilling, og kritiserer fakultetsledelsen. 

Vi merker oss at dere 4. september har forsøkt å skrive en forsvarstale i BT. Her følger sensur av de punktene dere tar opp, med begrunnelse.

«Så, du trur du kan forske? Klart det, her er ein clean desk til deg!» Kven treng kontor når ein har skjerma aktivitetsbasert arbeidsplass? 

DEBATT: Jostein Gripsrud bør umiddelbart og offisielt trekke sine ugrunnede beskyldninger tilbake, skriver Terje Tvedt.

Jan Martin Nordbotten ønskjer å ha full kontroll på korleis han sjølv blir framstilt. Det kan han ikkje få.

Er det riktig at arbeidsgiver sin avis legger ut lenker til ansattes bryllupsplanlegging, publiserer ansattes private bilder, og gir en negativ og tendensiøs fremstillinger av ansattes arbeid?

Hva slags demokratisk forbilde tror rektor Olsen at han er når han med sine maktmidler prøver å kneble nyhetsutveksling, kritisk informasjon og – dermed – opposisjon, spør tidligere BT-redaktør Jan H. Landro.

Jeg er sosiolog og var tilknyttet sosiologisk institutt ved UiB da jeg var Ph.D.-kandidat. Nå er jeg bekymret for en ansettelsesprosess ved instituttet. 

 

Tirsdag 5. desember legger Det humanistiske fakultet (HF) frem sin nye bemanningsplan. Her fremmer de forslag om å kutte 1 av 3 stillinger på teatervitenskap. Dette må ikke skje.

Annet universitetsnytt

Universitetsavisa
«Grunnutfordringen for NTNU, som for enhver god kunnskapsinstitusjon, er å forstå hva kunnskap er» skriver professor emeritus Arne B Johansen i denne...
Universitetsavisa
- Selve Plan S er ikke ute på høring. Det er gjennomføringen av planen som vi nå vil gå aktivt ut og be om innspill på, sier John-Arne Røttingen.
Universitetsavisa
Tolv personer har søkt stillingen som UiOs nye universitetsdirektør. Blant dem visedekan på MN-fakultetet Kristin Vinje.
Universitetsavisa
I en video som har sirkulert på Facebook påstås det at en student ved NTNU ble kastet ut etter å ha funnet opp en drivstoffbesparende enhet....
Universitetsavisa
Vi har gått gjennom kommentarfeltene på jakt etter hva dere mener om Plan S. - Min opplevelse er at publisering i journaler blir stadig mindre...
Universitetsavisa
Universitetene Chalmers og Aalto har begge kopiert NTNUs satsninger for å lokke flere jenter til teknologifag. – Jeg ble veldig inspirert av...