Notiser om nye bøker og publikasjoner, samt notiser om personer som har fått priser, utmerkelser, jubileer eller er nyansatt ved UiB kan legges inn her. Vi krever en gyldig e-post-adresse på innsender for å sjekke autensitet, og vi modererer innlegg.

Minneord

Nils Terje Dalseide

Riksmekler og sorenskriver Nils Terje Dalseide gikk bort 10. juni 2018.

Dalseide hadde sin utdannelse fra Det juridiske fakultet. Med sine helt særegne personlige egenskaper kom han til å spille en viktig rolle i det norske samfunn som riksmekler.

Ved Det juridiske fakultet har Dalseide tatt del i undervisningen. Han har vært sensor i en årrekke, og har også vært engasjert som programsensor ved Det juridiske fakultet i en periode. Når fakultetet hadde utfordringer og trengte hjelp i ulike sammenhenger var Dalseide aldri vanskelig å be. Han strakk seg langt for sitt Alma Mater.

Hans faglige råd, omgjengelige væremåte og lune humor vil bli savnet. Dalseide hadde mange gode venner ved fakultet, og var en viktig samtalepartner for mange i fagmiljøet. Fakultetet minnes Nils Terje Dalseide i takknemlighet. Våre tanker går til hans etterlatte.

Øystein L. Iversen, avdelingsdirektør ved Det juridiske fakultet

Karl Harald Søvig, dekan ved Det juridiske fakultet